Takrenoveringar från TAK 2.0

Ta del av våra senaste projekt på takrenoveringar i form av bilder, omdöme från kunden och även våra egna takproffs-tankar och problemlösningar!
“Kolla av taket med jämna mellanrum, takläckage har en tendens att inträffa lördagar när middagssällskapet väntar!”
Oscar Maklin, TAK 2.0

Vill du att ditt tak ska hålla måttet? 

Våra omdömen

Vi skickar ut förfrågan om att recensera TAK 2.0 via Google review till alla våra kunder efter avslutat arbete.
Alla kunder som delar med sig av sin upplevelse uppskattas mycket!

Mikael Rege
Mikael Rege
2023-02-27
Lätt att få kontakt , återkopplar både mejlledes och telefoni/mess från inspektion /offert och åtgärd. Rekommenderas varmt Vänligen \Mikael från Sollentuna
Walter Müller
Walter Müller
2023-02-25
Trevligt bemötande och riktigt proffsiga.
Alexzandra Backlund
Alexzandra Backlund
2023-02-24
Installation av snörasskydd
Hasan Vrazalica
Hasan Vrazalica
2023-01-26
Riktigt bra!
Peter Svensson
Peter Svensson
2022-12-27
Mycket snabb, kompetent och trevlig service! Gjorde mig glad!
Emma Samuelsson
Emma Samuelsson
2022-11-07
Jag kontaktade många takfirmor men väldigt få ville ta sig an att utföra reparation på taket, utan erbjöd bara takomläggning. Men TAK 2.0 genom Signe återkopplade snabbt, kom ut och bedömde vad som behövde göras, lämnade en seriös bra offert och Oscar utförde arbetet snabbt och effektivt och med fantastisk kvalitet. Kommer anlita er igen, och tusen tack för den här gången!

Byta tak – Dessa är tecknen du bör ha i bakhuvudet 

Det finns tecken som gör det lättare för dig att veta när det kan vara dags att byta ut ditt tak. Självklart finns det tecken som är lättare för takläggare att se, men vem som helst har möjligheten att se över sitt tak innan beslutet fattas att be om professionell hjälp.

Ojämnheter

Ser ditt tak buckligt ut? Har några av takpannorna flyttat på sig? Kanske har bitar gått sönder och fallit ner mot marken?

Spår i hängrännorna

Hittar du grus, smuts, smulor eller till och med bitar av dina takpannor i hängrännorna?

Dessa tecken säger inte nödvändigtvis att du måste helt lägga om ditt tak, men de tyder åtminstone på att livslängden på ditt tak inte är vad det en gång var. Utöver ovanstående tecken så finns det också mindre synliga tecken som kan ge dig svar på vad du ska göra för ditt tak. Dessa tecken kräver att du behöver vara på själva taket för att kunna göra en uppskattning av takets mående. Taksäkerhet är här A och O, tveka inte att kontakta takläggare om du känner att du inte vågar dig upp på taket.

Torr takpapp

Takpapp åldras med ditt tak. Sol, vatten och vind bryter inte bara ner ditt tak med tiden, utan påverkar också takpappen som är under dina takpannor. Takpappen kan ha sprickor för att den börjat torka och eventuellt börja släppa från taket.

Väder & Sol

Väder och sol är underlagspappens värsta fiende. Solen kan torka ut den så att den börjar spricka (krackelera).

Mögel

Även undertaket kan visa var det finns brister i taket. En mörkare färg under råsponten eller masoniten är ett exempel. Det kan även förekomma mögel, vilket utsöndrar en doft som är långt ifrån behaglig. Vid mögel rekommenderar vi en sanering snarast möjligt. 

Varningstecken på ditt tak? – Kontakta oss idag!

Beläggningar, fukt & behovet att byta tak

Beläggningar på taket och fukt kan låta skrämmande när vi pratar om takomläggningar men som vi nämnde vid ett tidigare tillfälle så behöver detta inte nödvändigtvis innebära att hela ditt tak påverkas.

Mossa & smuts

Mossa har den fantastiska egenskapen att den kan suga upp otroliga mängder vatten, men det är just denna egenskap som ställer till det för ditt tak. Har du mossa på taket så blir ditt tak lättare fuktigt vid regn och snö. Mossan kan växa sig in i dina takpannor och fukten blir fast där – när vinter sedan knackar på så kan mossan göra hål i din takpanna, skapa spricker eller till och med spränga den. Det bästa du kan göra är att ta bort mossan så fort du får syn på den. Är detta något du behöver hjälp med?

taktvätt
takläckage insida tak

Takläckage eller fuktskadat innertak

Ett läckande tak kan bli en stor kostnad. Vanligtvis täcker inte försäkringen skador som uppstått från utifrån kommande vatten. Vi rekommenderar att du tar kontakt med ditt försäkringsbolag för vidare information. Just för att försäkringsbolagen ser på takläckage som dem gör så rekommenderar vi att vara uppmärksam på ditt tak och vidta åtgärder vid behov. Inte bara utifrån ett ekonomiskt perspektiv, utan generellt sett – ditt tak är del av ditt hus, och ditt hus bör vara din fristad. Osäker på om taket läcker?

Ta tag i taket – Kontakta oss idag

Vad kostar det att byta tak med tegelpannor?

Att beräkna ditt tak i m2 x 1750 kr ink moms ger dig den summan du kan räkna med att betala för att byta ut ditt tak. I denna formel ingår ställning, takmaterial och arbetskostnad. Denna metod fungerar för det flesta takbeläggningar (tegel, betong, papp), undantaget är falsad plåt som utförs av plåtslagare. 
De flesta takläggare vill byta allt som hör till tak för att kunna lämna garantier – priset kan därmed variera. Har du många genomföringar och vinklar så ökar kostnaden ytterligare något. 

Takets kvm multiplicerat med
0
Andra taktyper

Vad kostar det att göra en helomläggning av taket?

Kostnaden för en helomläggning av taket är individuellt för varje enskilt tak. Den första faktorn som påverkar kostanden för en helomläggning är taket du har idag och dina olika förutsättningar för att kunna byta. Tegelpannor skiljer sig från betongpannor, plåt är ännu en skillnad som gör att ditt tak – och kostanden vid en helomläggning – blir helt individuellt.

Måste jag ansöka om bygglov för att lägga nytt tak?

Bygglov är vad som krävs för att du ska kunna byta kulör, material och utseende på ditt tak . Är ditt tak äldre så måste du samtidigt ta hänsyn till dagens regelverk och förutskrifter om hur det nya takmaterialet ska monteras.

Kontakta TAK 2.0

VI HJÄLPER DIG MED DINA FRÅGOR OCH FÖRFRÅGNINGAR OAVSETT STORLEK.