Det är det som gör skillnaden på tak och TAK 2.0

Historien bakom TAK 2.0

Våren 2020 startade Martin Björling TAK 2.0, han arbetade på själv med 1 bil och ett mål – laga tak! Efter sommaren gick ett investment bolag in för att hjälpa Martin med marknadsföring, produktutveckling och kvalitetsarbete.

Under hösten 2020 startade TAK 2.0 upp med jourpaketet för stockholmarna som lider av akuta takläckage. Med majoriteten av utryckningarna samma dag som ankommet telefonsamtal och proffsiga lösningar fick TAK 2.0 ett gott rykte om sig och många villa och fastighetsägare kunde fortsätta sin vinter utan bekymmer.

Våren 2021 fick vi tillskottet Oscar Maklin som också gick in som delägare, han är en fena på taktsäkerhet, servicear och takpannor. Med Oscar i gänget kunde vi anta mer komplexa och tidskrävande uppdrag så som Hotellet Balingsholm. När vi mötte det glada Balingsholms gänget förklarade vi vår modell där vi vill ha enkla förutsättningar för att arbeta och leverera ett så bra resultat som möjligt, och detta gör vi genom lö
pandekostnader mot budget, resultatet blev att vi besparade hotellet  211,980 kronor och vi fick därefter arbeta med deras resterande fastigheter med samma modell. Denna arbetsmetod delar vi stolt med oss av för att visa vad som är möjligt med duktiga takläggare.   Läs mer här!

Betongpannor
takbrygga
Arbetsbilar

TAK 2.0 gemensamma mål med verksamheten är att ha en total sammanhållning av alla sorters tak-tjänster med lager och verkstad. Målet är att ha 3 specialistteam bevara det lilla företagets anda där alla känner varandra, har goda relationer och rolig på jobbet. Med våra specialistteam ska vi leverera Svensk Standard på alla våra arbeten.

Starten 2022 startade vi upp vår säljavdelning som än så länge består av vår härliga kollega Signe Häger. Hon kommer från detaljhandeln och har arbetat med visuell marknadsföring på H&M i 12år. Vi har sedan dess ökat våra förfrågningar och helomläggningar.

Behöver du hjälp med ditt tak? – Kontakta oss idag

TAK 2.0 garanterar alltid:

 • Professionellt bemötande
 • 10 års garanti på takläggningar & 5 år på servicearbeten
 • Alltid god kvalitet och god kommunikation – vi lyssnar på era önskemål.
 • Vi förser alltid med hjälp & rådgivning för att du ska kunna fatta det bästa beslutet för ditt tak.
 • Vi har pålitliga kontakter för alla arbeten på ditt hem!
 • Vi är alltid kontaktpersonen under projektets gång.
 • Vi bygger alltid enligt monteringsanvisningarna, Bygg AMA och/eller branschstandard.
 • Riskanalyser och anpassad taktsäkerhet för arbetet
 • Att ditt tak är tätt!

Svensktillverkade material

UTVALDA MATERIAL FÖR BÄSTA RESULTAT

Vi har valt ut de material som vi gillar bäst att arbeta med som ger en lång livslängd till taket, är slitstarkt ,men även prisvärt!
Alla material är svensktillverkade och producerade i Sverige vilket vi tycker är viktigt för kunden att ha i åtanke, främst när det kommer till kvalitet och hållbarhet men även priset.


Klimatkompenserade transporter

Tak 2.0 klimatkompenserar alla sina transporter genom att bidra till olika projekt runt om i världen varje år. År 2021 valde vi att stötta Karnataka projektet i Indien. Läs mer om projektet här!

Total kompensering 2021 december:

0
ton

Proffsiga takarbeten av Tak 2.0

Ta del av projekt Tak 2.0 utfört i form av bilder, omdömmen och våra egna takproffs kommentarer och problemlösingar under arbetetsgång.

Om att jobba i Stockholm

Att arbeta i Stockholm kräver sin eftertanke då det finns flera aspekter att ta hänsyn till. Vi har vår vackra skärgård som kräver en rutinerad planering med taxibåt av leveranser av material och hämtning av avfall i rätt tid för att minska kostnaderna.

Vi har också en hög variation på taktyper i Stockholmsområdet, det kan vara shingeltak, skiffertak/stentak, vilket ställer krav på oss takläggare att ha bred kompetens. Vi takgrabbar får också slipa på benmusklerna när vi lyfter upp materialet på taken via trapphusen i Stockholm, det många inte vet är att de flesta hus saknar hiss och som vi alla vet är parkeringsbristen ett faktum. Stockholm erbjuder också äventyrsrikt arbete på branta tak, allt från takvinklar på 70 grader och neråt vilket gör det är till tufft och komplicerat arbete för att få till servicearna, och det kräver sin takläggare för att utföra det med rätt säkerhet!

Det finns alltså helt klart en del utmaningar med att arbeta med Stockholms taken men charmen med de varierande hantverken på taken och utsikten gör det till utmaningar värda att anta.

K-märkta fastigheter

Vi har ju också en hel del Kulturmärkta hus vi fått ärva av tidigare generationer och fler blir det, och detta gäller ju även taken. Utmaningarna vi axlar med dessa är att få tag på likvärdigt material så man behåller det etniska utseendet på byggnaden.

Det är alltid kul att se det gamla hantverket när man stöter på ett kulturarv, byggnaderna och taken har oftast mer karaktär och speciellt utseende. TAK 2.0 har under sin tid stött på lertegel från mitten av 1900-talet, och just med äldre lertegel kan man känna att kvaliteten och hållbarheten är högre på dessa pannor, de är tyngre och tjockare än de ny tillverkade. Det vi oftar stöter på med K-märkta hus är att plåttakens speciella karaktär såsom koppartak, blyplåt som måste återanvändas men också skorstenar som behöver ha synligt lertegel och inte får täckas med plåt. Man får helt enkelt inte ändra utseendet på fastigheten utan anpassa arbetssätt och materialet så det kan bära upp byggnadens karaktär efter renoveringen.

Det man sällan tänker på, eller kanske inte vet, är att taktsäkerhet är det enda man får göra nytt, lägga till och ändra på med K-märkta fastigheter. Man brukar då göra en special kulör på taktsäkerheten så den passar estetiskt med husets karaktär.

Vi är TAK 2.0

Projektledare & VD

Martin Björling

Om:

Min ambition är att Tak 2.0 blir framgångsrikt med likasinnade kollegor där vi strävar efter kvalité före kvantitet. Jag får enormt mycket stöd av mina nära och kära, ett gäng stöttepelare genom denna fantastiska resa. Livets motto är “Äta gott, umgås gott och leva gott”.

Erfarenhet
 • 6 år takläggare
Utbildning & Certifikat

BAS-U & BAS-P
Heta arbeten
Resitrix kurs
Ställning 9m
Skylift
Skotta säkert
Fallskydd

Projektledare & Aktieägare

Oscar Maklin

OM:

Jag har i mitt yrkesliv jobbat med tak i 8 år och som snickare i 2 år och jag tycker fortfarande att det är superkul. Jag är uppväxt på landet men kan inget om hästar och kor. När det kommer till matlagning är jag delvis färgblind så någon annan får vara grillmaster medans jag passar barnen och gör tillbehören.  

Erfarenhet
 • 8 år takläggare & 4 år snickare
Utbildning & Certifikat

Bygglinjen Nynäshamnsgymnasium
Ställning 9m

Heta arbeten
Fallskydd
BAS-P & BAS-U
Skotta säkert
Monier Takskola 
CW Lundbergs taksäkerhet

Våra omdömen

Vi skickar ut förfrågan om att recensera TAK 2.0 via Google review till alla våra kunder efter avslutat arbete.
Alla kunder som delar med sig av sin upplevelse uppskattas mycket!

Martin Arvidson
Martin Arvidson
2022-06-06
Supernöjd med servicen och hjälpen på röddag 🙂
Lars-Olof Oldėn
Lars-Olof Oldėn
2022-04-13
Arezou Jahani
Arezou Jahani
2022-03-21
Proportionell
Anders Wigg
Anders Wigg
2022-01-22
Bra!
Maria Ladhe
Maria Ladhe
2022-01-19
Erik Utterström
Erik Utterström
2021-09-23
Martin var väldigt förtroendeingivande, kunnig professionell. Gav bra svar och råd på alla frågor och var mycket smidig och punktlig. Rekommenderas!
Thomas Lanbro
Thomas Lanbro
2021-09-23
Tobias Hellsten (ToHell)
Tobias Hellsten (ToHell)
2021-09-22
Elsa Rönnbäck
Elsa Rönnbäck
2021-08-19
Mycket nöjd med arbetsinsatsen Martin gjorde. Lugn, fin, kunnig och förtroendegivande kille, som tog sig tid att svara på många frågor vi ställde. Rekommenderar företaget på det varmaste! Elsa Rönnbäck & Björn Claesson
Linda Maklin
Linda Maklin
2021-05-07
De var snabbt på plats och jag fick superbra återkoppling på vad som behöver göras med taket för att hålla långre!

Få kontakt med TAK 2.0

VI HJÄLPER DIG MED DINA FRÅGOR OCH FÖRFRÅGNINGAR OAVSETT STORLEK.