Rikard Beckman
Rikard Beckman
2024-06-16
Mycket professionella och måna om ett komplett slutresultat.
Mats Gregorson
Mats Gregorson
2024-06-14
Lätta att samarbeta med
Lena Engvall
Lena Engvall
2024-05-18
Trevligt bemötande och fixade det jag ville ha åtgärdat snabbt!
Michael K
Michael K
2024-05-17
Mycket proffsigt team och även bra bemötande från administrationen. Kan verkligen rekommenderas!
Britt-Inger Asplund
Britt-Inger Asplund
2024-05-07
Snabba, kunniga och trevliga. Kom på besök och gick igenom vad som behövdes göras, offertförslag redan dagen efter och därefter anpassning med kund för genomförande. Vi känner oss mycket nöjda
Monica F
Monica F
2024-04-05
Ett företag som upplevs som seriösa och kunniga gällande takjobb! Trevlig personal och kundtjänst.
Zeliha kaya
Zeliha kaya
2024-03-21
Punktlig med tiden vilket var bra . Tillgängliga när man har frågor.
Björn Alström
Björn Alström
2024-03-21
Bra information
Andreas Thunberg
Andreas Thunberg
2024-03-21
Mycket proffsiga takläggare! Kunniga och trevliga med fint resultat på ett helt nytt tak. La om ca 120 kvm med omfattande plåtarbeten.
SKILLNADEN PÅ TAK & TAK 2.0

Historien bakom TAK 2.0

Våren 2020 startade Martin Björling TAK 2.0, han arbetade på själv med 1 bil och ett mål – laga tak! Efter sommaren gick ett investment bolag in för att hjälpa Martin med marknadsföring, produktutveckling och kvalitetsarbete.

Under hösten 2020 startade TAK 2.0 upp med jourpaketet för stockholmarna som lider av akuta takläckage. Med majoriteten av utryckningarna samma dag som ankommet telefonsamtal och proffsiga lösningar fick TAK 2.0 ett gott rykte om sig och många villa och fastighetsägare kunde fortsätta sin vinter utan bekymmer.

Våren 2021 fick vi tillskottet Oscar Maklin som också gick in som delägare, han är en fena på taktsäkerhet, servicear och takpannor. Med Oscar i gänget kunde vi anta mer komplexa och tidskrävande uppdrag så som Hotellet Balingsholm.

När vi mötte det glada Balingsholms gänget förklarade vi vår modell där vi vill ha enkla förutsättningar för att arbeta och leverera ett så bra resultat som möjligt, och detta gör vi genom löpandekostnader mot budget, resultatet blev att vi besparade hotel let 211,980 kronor  och vi fick därefter arbeta med deras resterande fastigheter med samma modell. Denna arbetsmetod delar vi stolt med oss av för att visa vad som är möjligt med duktiga takläggare.   Läs mer här!

TAK 2.0 gemensamma mål med verksamheten är att ha en total sammanhållning av alla sorters tak-tjänster med lager och verkstad. Målet är att ha 3 specialistteam bevara det lilla företagets anda där alla känner varandra, har goda relationer och rolig på jobbet. Med våra specialistteam ska vi leverera Svensk Standard på alla våra arbeten.

Starten 2022 startade vi upp vår säljavdelning som än så länge består av vår härliga kollega Signe. Hon kommer från detaljhandeln och har arbetat med visuell marknadsföring på H&M i 12år. Vi har sedan dess ökat våra förfrågningar och helomläggningar.

Nästan alla tak har någon form av plåtdetaljer, antingen runt skorstenen eller som vindskiva. Behovet av plåtslagare och plåtverkstad växte sig på och vi öppnade 2022 vår plåtverkstad med egna maskiner för att kunna leverera plåt i rätt tid.
Läs mer här!

Betongpannor
takbrygga
Arbetsbilar

Säkra ditt tak med TAK 2.0

Tveka inte att kontakta oss för att få personlig rådgivning, skräddarsydda lösningar och en tryggare framtid för ditt tak – oavsett projektets omfattning.

TAK 2.0 garanterar alltid:

  • Professionellt bemötande
  • 10 års garanti på takläggningar & 5 år på servicearbeten
  • Alltid god kvalitet och god kommunikation – vi lyssnar på era önskemål.
  • Vi förser alltid med hjälp & rådgivning för att du ska kunna fatta det bästa beslutet för ditt tak.
  • Vi har pålitliga kontakter för alla arbeten på ditt hem!
  • Vi är alltid kontaktpersonen under projektets gång.
  • Vi bygger alltid enligt monteringsanvisningarna, Bygg AMA och/eller branschstandard.
  • Riskanalyser och anpassad taktsäkerhet för arbetet
  • Att ditt tak är tätt!

Svensktillverkade material

Nästan alla tak har någon form av plåtdetaljer, antingen runt skorstenen eller som vindskiva. Behovet av en duktig och effektiv plåtslagare blev tillräckligt stort så vårat tillskott Micke kom i rättan tid, med över 25års erfarenhet och kunskap om flera material kan vi nu utbilda vår egen personal inom det eftertraktade yrket. Samma år valde vi att öppna plåtverkstan med egna maskiner för att kunna leverera plåt i rätt tid. Läs mer här!

Vi har valt ut de material som vi gillar bäst att arbeta med som ger en lång livslängd till taket, är slitstarkt men även prisvärt! Alla material är svensktillverkade och producerade i Sverige vilket vi tycker är viktigt för kunden att ha i åtanke, främst när det kommer till kvalitet och livslängd men även priset.

Klimatkompenserade transporter

Tak 2.0 klimatkompenserar alla sina transporter genom att bidra till olika projekt runt om i världen varje år. År 2021 valde vi att stötta Karnataka projektet i Indien. Läs mer om projektet här!

Total CO2e-kompensering 2022 december:

0
ton
UTVALDA PROJEKT

Våra utvalda takomläggningsprojekt

Se mer av våra takomläggningsprojekt i Stockholm, vi fokuserar alltid på kvalitet, effektivitet och kundvärde. Vi är nogranna med tidsplanen och skapar en skräddarsyddlösning för ditt tak och dina förväntningar. Läs mer om varför vi är ditt självklara val för din takomläggning.’

ARTIKLAR

Stockholmstrakten

Om att jobba i Stockholm

Att arbeta i Stockholm kräver sin eftertanke då det finns flera aspekter att ta hänsyn till. Vi har vår vackra skärgård som kräver en rutinerad planering med taxibåt av leveranser av material och hämtning av avfall i rätt tid för att minska kostnaderna.

Vi har också en hög variation på taktyper i Stockholmsområdet, det kan vara shingeltak, skiffertak/stentak, vilket ställer krav på oss takläggare att ha bred kompetens. Vi takgrabbar får också slipa på benmusklerna när vi lyfter upp materialet på taken via trapphusen i Stockholm, det många inte vet är att de flesta hus saknar hiss och som vi alla vet är parkeringsbristen ett faktum.

Stockholm erbjuder också äventyrsrikt arbete på branta tak, allt från takvinklar på 70 grader och neråt vilket gör det är till tufft och komplicerat arbete för att få till servicearna, och det kräver sin takläggare för att utföra det med rätt säkerhet!

Det finns alltså helt klart en del utmaningar med att arbeta med Stockholms taken men charmen med de varierande hantverken på taken och utsikten gör det till utmaningar värda att anta.

K-märkta fastigheter

Vi har ju också en hel del Kulturmärkta hus vi fått ärva av tidigare generationer och fler blir det, och detta gäller ju även taken. Utmaningarna vi axlar med dessa är att få tag på likvärdigt material så man behåller det etniska utseendet på byggnaden.

Det är alltid kul att se det gamla hantverket när man stöter på ett kulturarv, byggnaderna och taken har oftast mer karaktär och speciellt utseende. TAK 2.0 har under sin tid stött på lertegel från mitten av 1900-talet, och just med äldre lertegel kan man känna att kvaliteten och hållbarheten är högre på dessa pannor, de är tyngre och tjockare än de ny tillverkade.

Det vi oftar stöter på med K-märkta hus är att plåttakens speciella karaktär såsom koppartak, blyplåt som måste återanvändas men också skorstenar som behöver ha synligt lertegel och inte får täckas med plåt. Man får helt enkelt inte ändra utseendet på fastigheten utan anpassa arbetssätt och materialet så det kan bära upp byggnadens karaktär efter renoveringen.

Det man sällan tänker på, eller kanske inte vet, är att taktsäkerhet är det enda man får göra nytt, lägga till och ändra på med K-märkta fastigheter. Man brukar då göra en special kulör på taktsäkerheten så den passar estetiskt med husets karaktär.

Få professionell takhjälp – begär offert idag

Vårt team hjälper med takutredning, reparation och underhåll. Kontakta oss för en gratis offert och upplev vår expertis. Säkerställ att ditt tak är i toppskick – begär offert nu.