Våra plåttjänster

Allt inom plåt med vår egen verkstad

Vår ansvariga plåtläggare har arbetet med plåtarbeten och plåttillverkning i över 25 årstid i hela världenshörn, vi arbetar successivt för att utbilda alla våra takläggare inom plåt.
Med både erfarenheten och verkstaden kan vi på TAK 2.0 erbjuda hela plåtomläggningar, plåttillverkning och service arbeten för ditt plåttak.

Vi arbetar med:

 • Mjuk & hård plåt (vanlig plåt)
 • Koppar & aluminium & zink
 • Takomläggningar av plåt
 • Servicearbeten till ditt plåttak
 • Mindre service åtgärder

Få proffshjälp med plåten!

 • Offert
 • Rådgivning
 • Mer än 25 års erfarenhet
 • Detaljplåt och helomläggningar

Så väljer du rätt plåttak för ditt hem

Ett tak är en av de viktigaste delarna av ett hus, och det är viktigt att hålla det i gott skick. Ett plåttak kan vara ett utmärkt alternativ för ett tak, och det kan bli ännu bättre om du funderar på att lägga om ditt hus. Det finns några saker att tänka på när du funderar på ett plåttak, och den här artikeln hjälper dig förstå vad de är.

Riktlinjer att följa

När det kommer till att välja rätt tak för ditt hem är det några saker att tänka på. Metalltak finns i en mängd olika material, från plåt till aluminium till stål, och alla har sina egna fördelar och nackdelar. Här är några riktlinjer som hjälper dig att välja rätt plåttak för ditt hem:

Tänk först på klimatet. Om du bor i ett område med hårda vindar eller svåra väderförhållanden, vill du ha ett tak som tål dessa förhållanden. Aluminiumtak är ett bra alternativ för områden med hård vind, medan ståltak är bättre lämpade för svåra väderförhållanden.

För det andra, tänk på vilket utseende du vill ha för ditt hem. Metalltak finns i en mängd olika färger och stilar, så du kan hitta ett som passar ditt hems utseende. Vill du ha ett traditionellt utseende är plåttak ett bra alternativ.

Hjälp med plåt? – kontakta proffsen!

Fördelar med ett plåttak,
Varför välja den här typen av tak?

När det kommer till att välja tak till ditt hem finns det många alternativ. Ett alternativ är ett plåttak. Plåttak har många fördelar som gör dem till ett populärt val bland husägare.

En fördel med plåttak är att de kan hålla upp till 50 år. Detta är mycket längre än den genomsnittliga livslängden för de flesta andra typer av tak. Plåttak är också mycket hållbara och tål hårda vindar och kraftiga regn.

En annan fördel med plåttak är att de är brandsäkra. Detta är en viktig faktor för många husägare, särskilt de som bor i områden som är utsatta för skogsbränder.

Om du funderar på ett plåttak till ditt hem, se till att prata med en kvalificerad entreprenör för att få en uppskattning av kostnaden.

Nackdelar med ett plåttak?

Även om plåttak är kända för sin hållbarhet och långa livslängd, finns det några nackdelar att tänka på innan du installerar ett. Metalltak kan vara bullriga under regnstormar eller när hagel slår, och kan kräva ytterligare isolering för att dämpa ljudet. De tenderar också att vara dyrare än andra takmaterial, såsom asfaltshingel.

 Metalltak reflekterar värme lättare än mörkare asfaltshingel, så om du bor i ett soligt klimat är detta något att tänka på.

 I slutändan beror beslutet om huruvida man ska installera ett plåttak eller inte på personliga preferenser och din budget.

Summering

Om du letar efter ett tak som kommer att förse ditt hem med hållbarhet, skönhet och enkelt underhåll, är ett plåttak den rätta vägen att gå. Men med så många alternativ på marknaden, hur väljer du rätt för ditt hem? Här är några tips som hjälper dig att fatta det bästa beslutet:

1.     Tänk på ditt klimat. Om du bor i ett område med svåra väderförhållanden, bör du välja ett tak som tål hårda vindar och kraftiga snöfall. Metalltak är ett utmärkt val för båda dessa förhållanden. 

2.     Fundera över din budget. Plåttak kan vara dyrare än andra typer av tak, men de håller också längre. Om du letar efter ett tak som håller i årtionden, är metall rätt väg att gå.

3.     Fundera på dina preferenser. Välj en stil som kompletterar ditt hem.

Plåtarbete

Få proffshjälp med plåten!

 • Offert
 • Rådgivning
 • Mer än 25 års erfarenhet
 • Detaljplåt och helomläggningar

Vanliga frågor om plåttak

Varför plåttak?

Man väljer plåttak för att de är hållbara och lätta att underhålla, de är också ett väldigt populärt material för just tak.

Ett plåttak är ett starkt, hållbart och brandsäkert takalternativ som kan hålla i årtionden. Metalltak är gjorda av en mängd olika material, inklusive stål, aluminium och koppar. Metalltak finns i en mängd olika färger och stilar för att matcha alla hem.

Vad är plåttak gjort av?

Ett plåttak är sammankopplade paneler som vanligtvis är gjorda av stål, aluminium eller koppar. Metalltak är kända för sin hållbarhet och motståndskraft mot väderskador, vilket gör dem till ett populärt val för hem i områden med svåra väderförhållanden. Metalltak är också brandsäkra och energieffektiva, vilket kan spara pengar på dina energiräkningar.

Vad kostar ett plåttak?

Ett plåttak kostar mellan 1250kr/kvm ex moms, då räknat med ednast bandtäktplåsplåten.

Materialet är dyrare, utförandet är mer avancerat och detaljarbetet avgörande för utseendet, det är också därför priset för ett plåttak ligger högre än andra taktyper.

Även om den initiala investeringen för ett plåttak kan vara högre än andra typer av tak, är de långsiktiga besparingarna betydande. Plåttak är hållbara och håller mycket längre än traditionella asfaltspån – ofta 30–50 år. Det betyder att du inte behöver byta ut ditt tak så ofta, vilket kan spara tiotusentals kronor över tiden.

Kontakta TAK 2.0

VI HJÄLPER DIG MED DINA FRÅGOR OCH FÖRFRÅGNINGAR OAVSETT STORLEK.

Våra omdömen

Vi skickar ut förfrågan om att recensera TAK 2.0 via Google review till alla våra kunder efter avslutat arbete.
Alla kunder som delar med sig av sin upplevelse uppskattas mycket!

Emma Samuelsson
Emma Samuelsson
2022-11-07
Jag kontaktade många takfirmor men väldigt få ville ta sig an att utföra reparation på taket, utan erbjöd bara takomläggning. Men TAK 2.0 genom Signe återkopplade snabbt, kom ut och bedömde vad som behövde göras, lämnade en seriös bra offert och Oscar utförde arbetet snabbt och effektivt och med fantastisk kvalitet. Kommer anlita er igen, och tusen tack för den här gången!
Sten Linnarsson
Sten Linnarsson
2022-11-03
Henrik Walger
Henrik Walger
2022-11-03
Staffan Andersson
Staffan Andersson
2022-10-21
Snabbt och väl utförd lagning av lösa plattor på vårt villatak. Staffan Andersson Gräsandsgatan Fisksätra
Magnus Hök
Magnus Hök
2022-09-23
Svarade prompt på förfrågan. Killarna som var här kunde fixa mitt problem omedelbart!
Markus Winblad
Markus Winblad
2022-09-21
Fantastisk! Allt från första kontakt till utfört jobb!
Sara Malmström
Sara Malmström
2022-09-02
Mycket trevliga och duktiga, snabb hjälp ! Vi är mycket nöjda.
Oscar Lindvall
Oscar Lindvall
2022-08-28
Kunniga och noggranna. Vi är mkt nöjda!
Markus Forsström
Markus Forsström
2022-06-10
Jag har både anlitat och rekommenderat Tak 2.0 vid flera tillfällen och alltid blivit nöjd. Rekommenderas starkt!
Inger Nygårds
Inger Nygårds
2022-06-08