VÅRA TJÄNSTER

Taksäkerhet Stockholm
– professionella lösningar för ditt tak

Taksäkerhet är avgörande för att skydda människor och egendom. På TAK 2.0 erbjuder vi professionella taksäkerhetstjänster i Stockholm, anpassade efter dina behov. Vårt team av experter säkerställer att ditt projekt uppfyller högsta säkerhetsstandarder.

Välj TAK 2.0 för tillgång till takskyddssystem, skräddarsydda taksäkerhetsanordningar och regelbundet underhåll. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser utan att kompromissa med kvalitet och säkerhet. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation och låt oss hjälpa dig att skapa en trygg miljö för ditt takprojekt.

Vill du att din taksäkerhet ska hålla måttet? 

takbrygga takstege
Tegeltak
VÅRA TJÄNSTER

Möt Oscar – vår engagerade taksäkerhetsspecialist med 10 års erfarenhet

Oscar är en av våra mest erfarna och engagerade medarbetare när det kommer till taksäkerhet och montering. Med 10 års branscherfarenhet har han samlat en imponerande mängd kunskap och färdigheter, vilket gör honom till en oumbärlig del av vårt team.

Det som verkligen särskiljer Oscar är hans genuina passion för taksäkerhet. Han älskar att arbeta med tak och ser det som en möjlighet att göra skillnad för våra kunders trygghet och välbefinnande. Oscar förstår vikten av ett säkert och välmonterat tak, och han är alltid angelägen om att leverera det bästa resultatet för varje enskilt projekt.

När du anlitar oss för dina taksäkerhetstjänster, kan du vara säker på att Oscar och vårt team av experter kommer att arbeta omsorgsfullt och noggrant för att säkerställa att ditt tak är i toppskick. Vår passion för taksäkerhet och kundnöjdhet är vad som driver oss att erbjuda en överlägsen service – och Oscar är ett lysande exempel på detta engagemang.

Anlita oss för dina taksäkerhetsbehov och upplev Oscars expertis och hängivenhet förstahands – vi lovar att du inte kommer att bli besviken!

Kontakta våra taksäkerhetsexperter för rådgivning

VÄGLEDNING

Din guide till taksäkerhet
– vi hjälper dig att navigera i djungeln

Taksäkerhet kan vara en utmanande värld att förstå, med en mängd olika begrepp och termer att hålla reda på. Som fastighetsägare är det viktigt att veta vad som gäller juridiskt, varför säkerheten på taket är avgörande och hur det påverkar både dem som arbetar där och personer på marken. 

På TAK 2.0 vill vi göra det enkelt för dig att få grepp om taksäkerhet genom att erbjuda en översikt över de vanligaste frågorna, begreppen, priserna och användningsområdena för de mest förekommande taksäkerhetsmonteringarna. Vi hjälper dig att fatta informerade beslut och välja rätt produkter för ditt specifika behov.

Säkra ditt tak med TAK 2.0

Tveka inte att kontakta oss för att få personlig rådgivning, skräddarsydda lösningar och en tryggare framtid för ditt tak – oavsett projektets omfattning.

VANLIGA FRÅGOR

Allt du behöver veta om taksäkerhet – svar på dina funderingar

Vad gäller vid takarbete?

Vid takarbeten så är det arbetsgivaren som är ansvarig över de anställdas säkerhet enligt arbetsmiljölagen. Detta innebär att arbetsgivaren ska vidta det åtgärder som behövs för att det ska vara säkert för alla på taket.

När det gäller takarbete på hög höjd klassas det som särskilt farligt arbete och det är därför viktigt att följa föreskrifterna som finns samt att använda rätt skyddsutrustning. Som privatperson är det fastighetsägaren som är ansvarig för taksäkerheten, att den följer branschstandard och är korrekt monterad.  

Måste jag ha taksäkerhet?

Det ska alltid vara säkert att vistas på tak vilket innebär att du måste ha taksäkerhet, detta är bestämt av boverkets byggregler som sätter taksäkerhetsreglerna. Vilken typ av taksäkerhet du bör ha finns det inga bestämmelser om.

Snörasskydd är något som måste finnas om det finns risk för ras över entréer, och tak som kommer beträdas måste ha någon typ av förankringspunkt. Sedan finns det ytterligare regler med avstånd från exempelvis taklucka till skorsten som säger vilken taksäkerhet som behövs där osv. Men i stora drag kan en rad olika förankrings modeller passa för samma ändamål, det beror helt på viket tak du har. 

Får jag gå upp på taket?

Vem som helst får gå upp på ett tak. Ska du själv vara på taket så finns inga bestämmelser om hur detta ska, och får, beträdas. Ska du däremot ha upp till exempel en hantverkare, sotare eller någon annan yrkesgrupp blir ditt tak en arbetsplats och du ses på som byggherre.

Det är arbetsgivaren som har ansvaret att taksäkerhet finns på taket och att den är korrekt monterad. För att undvika problem är det en bra idé att montera rätt taksäkerhet på en gång.

Hur räknar jag ut taklutningen?

För att räkna fram taklutningen på ett tak är det enklast att ladda ner en APP (ett exempel är Protractor360 ) som räknar ut gradantalet åt dig. Du lägger telefonen helt enkelt på taket så visas gradlutningen på skärmen. 

Vad kräver sotaren?

Sotare kräver att det finns en fungerade, korrektmonterad taksäkerhetsanordning på ditt tak innan de går i närheten av ditt tak. Enligt  taksäkerhetskomittén finns det krav på taksäkerhet för uppgång på tak och kring skorstenen, det ska med andra ord alltid finnas stegar eller takbrygga.

Ska sotaren beträda taket från marken finns det krav på glidskydd vid takfoten och att stegen och takbryggan måste vara i metall. Måste sotaren ta sig upp via en taklucka, och det är mer en 1 meter till skorstenen, ska du ha en takbrygga så det finns en plattform att stå på vid skorstenen.

Det måste även finnas någon en typ av fastmonterad förankringspunkt från takluckan om takbryggan inte går hela vägen till luckan.