Rikard Beckman
Rikard Beckman
2024-06-16
Mycket professionella och måna om ett komplett slutresultat.
Mats Gregorson
Mats Gregorson
2024-06-14
Lätta att samarbeta med
Lena Engvall
Lena Engvall
2024-05-18
Trevligt bemötande och fixade det jag ville ha åtgärdat snabbt!
Michael K
Michael K
2024-05-17
Mycket proffsigt team och även bra bemötande från administrationen. Kan verkligen rekommenderas!
Britt-Inger Asplund
Britt-Inger Asplund
2024-05-07
Snabba, kunniga och trevliga. Kom på besök och gick igenom vad som behövdes göras, offertförslag redan dagen efter och därefter anpassning med kund för genomförande. Vi känner oss mycket nöjda
Monica F
Monica F
2024-04-05
Ett företag som upplevs som seriösa och kunniga gällande takjobb! Trevlig personal och kundtjänst.
Zeliha kaya
Zeliha kaya
2024-03-21
Punktlig med tiden vilket var bra . Tillgängliga när man har frågor.
Björn Alström
Björn Alström
2024-03-21
Bra information
Andreas Thunberg
Andreas Thunberg
2024-03-21
Mycket proffsiga takläggare! Kunniga och trevliga med fint resultat på ett helt nytt tak. La om ca 120 kvm med omfattande plåtarbeten.
VÅRA TJÄNSTER

Låt experter säkra ditt papptak!

Välkommen till TAK 2.0 – din pålitliga specialist inom papptak! Vi erbjuder tjänster med hög kvalitet, våra pålitliga hantverkare har lång erfarenhet och säkrar att ditt papptak förblir i toppskick och skyddar din fastighet mot alla typer av väder.

Med vår gedigna erfarenhet och skicklighet inom takläggning kan du vara trygg i att vi levererar de bästa lösningarna för ditt tak.

Vi kontrollerar nogrannt alla sorters papptak för att säkerställa att ditt tak är i perfekt skick. Vi granskar tätskiktsduken och dess skarvar för att upptäcka eventuella brister eller sprickor och kontrollerar att skiffret, den sandade ytan på duken, är intakt. Identifierar vi några problem, erbjuder vi expertrådgivning och effektiva lösningar för att åtgärda dessa.

Kontakta TAK 2.0 idag!

Vi täcker alla dina papptaksbehov från takläggning, underhåll, reparationer och inspektion 
VÅRA TJÄNSTER

Hur ofta ska man lägga om sitt papptak?

Ett välskött papptak varar 25-30 år såsom bitumenbaserade tak som Icopal. Rätt underhåll förlänger livslängden och skyddar ditt hem. Notera att det är olika hållbarhetstid på andra typer av tak.

Gummibaserade tätskikt, såsom Resitrix, håller upp till 50 år men används främst på platta tak eller hus med låglutande tak.

Håll dig informerad om papptakets livslängd och underhåll för att undvika onödiga kostnader och behålla hög kvalitet på ditt tak. Kontakta oss vid osäkerhet eller för hjälp med underhåll och reparationer.

VANLIGA FRÅGOR

Allt du undrar om papptak!

Hur länge håller ett papptak?

Ett tätskiktstak kan hålla upp till 25-30 år och är ett av det billigare alternativen när det kommer till omläggningar.

När bör jag utföra en besiktning av mitt tak?

Runt 10 år efter nymontering bör du hålla ett extra öga på ditt tak. Givetvis bör papptaket hålla mycket längre, men inom denna tid vill du ha kontrollerat taket innan garantier och dina rättigheter i konsumenttjänstlagen löper ut.

Jag ska göra en egen kontroll av papptaket, vad letar jag efter?

Utför endast kontroll av ditt tak om det är platt och säkert att tillträda taket. När du tittar på ditt papptak efter brister vill du kontrollera duken så att det inte finns krackeleringar eller andra brister så som att den sandade-ytan (skiffret) är borta. Du tittar i skarvarna på duken så att det inte heller där finns krackeleringar. Om du hittar något av dessa bör du ta in rådgivning från proffesionella takarbetare.

Vad är de vanligaste felen vid montering av papptak?

Vanligaste felet vi har upptäckt på diverse tak är att det tidigare montörerna inte följer AMA Hus 18’s regler. Vilket är kritiskt om man ska lämna garanti till kunden. Väldigt ofta har det varit brist på det vi kallar för ”kappor”. Kappor monteras mot tillexempel fasad eller runt ett krön för att täta dom svagare punkterna på taket, dessa har varit felaktigt monterade eller helt enkelt saknats.

Vilken pappduk ska jag använda till mitt papptak?

Vi använder oss utav Bitumen baserat tätskikt med klassning SBS5000. 

Rolig fakta om papptak

Genom att se på bredden på tätskiktets våder/rader går det att urskilja ungefär vilket årtionde taket är lagt. 

Återvinningsbart material, papptak är tillverkade av återvunnet material, vilket gör dem miljövänliga och hållbara alternativ till traditionella takmaterial.

Papptak är lättare än de flesta andra takmaterial, vilket gör dem enklare att installera och mindre belastande för byggnadens struktur.

Papptak finns i en mängd olika färger och mönster, vilket ger dig möjlighet att skapa en unik och personlig look för ditt hem.


Upptäck fördelarna med Papptak

 • Professionell rådgivning och expertis
 • Högkvalitativa och hållbara material
 • Skräddarsydda lösningar för ditt hem eller företag
 • Kostnadseffektiva alternativ för din budget
 • Ett starkt lokalt team som förstår Stockholms klimat
ARTIKLAR

Hur mår ditt papptak?

När ska jag inspektera mitt papptak?

Det är dags att inspektera ditt papptak inom 10 år efter nyinstallation, för att kontrollera att taket håller den garanti som givits. Det är också dags att inspektera taket om du märker att något är fel, ex. droppar in, växer mossa men även om något ser ut att ha gått sönder eller ändrat yta!


Som fastighetsägare kanske du inte besöker taket ofta men ändå vill kolla till det, då rekommenderar vi att du inspekterar ditt platta papptak ungefär 10 år efter installationen om du har säkert tillträde och ett platt tak. Detta ger dig en uppfattning om takets skick samt kvaliteten på montering och materialval vid installationen.

Lutning på papptak

Ett papptak har vanligtvis en lutning mellan 4-25 grader. Vid för låg lutning skapas risk att vatten blir liggande och kan skapa is-spårningen i skarvarna med åren.

Vid för lågt fall kan man montera fallkilar för att öka lutningen till godkänd nivå.

Minsta lutningen på takpapp kan dock vara 1-2 grader, men då rekommenderas gummibaserat tätskikt, så som resitrix.

Vid stor lutning behöver man vidta ordentligt med försiktighetsåtgärder innan man beträder taket!

Mossa på papptak

Det är viktigt att underhålla sitt tak för att öka livslängden på papptaket och undvika takläckage. Mossa på taket behöver därför rännas bort med piassavakvast och sedan besprutas. Vi rekommenderar medlet  BPS 7111  vilket är godkänt för behandling av takpapp.

Vänta tills papptaket är torrt innan applicering för bästa resultat. Använd aldrig högtryckstvätt på taket då det skadar skiffret på takpappen och kan skapa takläckage i skarvar i ytpappen.

Hur mycket kostar ett papptak?

Kostnaden för ett nytt papptak beror på hur många kvadratmeter taket är och antalet hinder, meter uppvik, plåtdetaljer och omfattningen av ställning som behövs.

Skicket på taket avgör priset för eventuell rivning eller om det går att montera på befintlig takpapp.

Vi kommer allt oftare ut till kunder som valt ett billig firma och sedan behöver lägga om sitt tak på nytt.  

I nästa sektion finns en lista på exempelpriser. Många takfirmor erbjuder kostnadsfri offert så du har tid att jämföra anbuden! 

Intresserad av papptak, men vill veta just varför man ska välja det, läs mer här >

Papptak pris 2023:

 • Rivning: 170-220kr/m2 ex moms
 • Yta: 350-450 kr/m2 ex moms
 • Hinder: 650-1250kr ex moms
 • Uppvik: 250 -350 kr/m ex moms
 • Plåt: beror på om det är tillverkning eller plåt som finns på hyllan i butik.
 • Ställningen: 20 000 – 25 000 kr för normalstor villa ca 125m2 ex moms
 • Hantering sopor: 450 – 9000kr beroende på storlek av papptaket. ex moms
 • Rullställning vid mindre projekt: 3500 – 4000 kr ex moms

Gör det själv! – tips och råd från en takspecialist

Om du planerar att lägga om papptaket själv är det viktigt att se över och förstå säkerhetsriskerna!

Att lägga om ett papptak själv kan vara en utmaning, men med rätt kunskap, verktyg och förberedelser är det möjligt. Dock, om du känner dig osäker på processen eller vill ha professionell hjälp, är det alltid bäst att anlita en takspecialist för att garantera ett säkert och högkvalitativt resultat.

Boka ett platsbesök idag!

Har du funderingar kring ditt papptak eller måste du byta det? Vi tillhandahåller kostnadsfri offert och samråd med våra kompetenta takproffs för att identifiera den bästa lösningen för ditt papptak i Stockholm. Boka idag och satsa på en säker framtid för ditt hus eller din fastighet. Välkommen att kontakta oss!