roffalena HäggblomLarsson
roffalena HäggblomLarsson
2024-02-12
Bra bemötande och proffsigt arbete.
Fredrik Larsson
Fredrik Larsson
2024-01-24
Har nu anlitat TAK 2.0 två gånger pga läckage vid skorstenar. Snabb, kompetent och pålitlig service vid båda tillfällena.
Simon Scheiwiller
Simon Scheiwiller
2024-01-18
Fick läckage vid skorsten och det regnade in. Ringde TAK 2.0 som kom redan samma dag. Efter ett tags sökande hittade dom problemet och stoppade läckaget. Jag är supernöjd med deras insats
Tomas Thorén
Tomas Thorén
2024-01-12
De kom samma dag vi ringde, vilket var snabbare än de vågade lova per telefon. Hantverkaren gav ett kompetent intryck och hjälpte oss även att kolla vissa saker med taket som låg utanför uppdraget.
Magnus
Magnus
2024-01-03
Mycket proffsigt och enkelt! Tillmötesgående och effektiva. Hade bråttom att få upp säkerhetsanordningar för sotarens säkerhet. Flera andra potentiella leverantörer krånglade och försökte översälja men TAK 2.0 lyssnade på behoven bäst. Varför inte en 5:a? Hade jag inte varit på plats hade arbetsplatån blivit för djup och sett ut som en stor trädkoja i metall på toppen av vårt kulturmärkta hus. Efter påpekande åtgärdades detta på ett kick och resultatet blev 100%. Kan varmt rekommendera TAK 2.0!
Erik Bergström
Erik Bergström
2023-12-11
Mycket fint hantverk från alla inblandade!
VÅRA TJÄNSTER

Maximera ditt taks livslängd med takmålning

Det finns flera anledningar till att man väljer att måla om sitt tak istället för att byta ut det. Det ena är att förebygga eventuella skador och beläggningar, men också att ge taket rätt förutsättningar att bruka sin fulla kapacitet innan en det är dags för omläggning.

Oavsett anledning så finns det ett flertal fördelar med att bespara taket på en omläggning och taket kvalificerar för en takommålning. TAK 2.0 hjälper dig bedöma vad ditt tak behöver och kan hjälpa dig med takmålning när det behövs!

”Att måla yttertaket är ett utmärkt komplement för din takunderhållningsplan, med relativt enkla medel kan du förlänga livslängden och få taket att se som nytt ut igen.”

Oscar Maklin, TAK 2.0 AB

Få proffshjälp med takmålningen

  • Offert
  • Rådgivning
  • Helhetslösning
VÅRA TJÄNSTER

Vi erbjuder takmålning i Stockholm för plåttak och plåtdetaljer med följande tjänster:

  • Förberedelse: Märkning av takfönster och ventilationer
  • Tvätt: Grundlig rengöring inför målning
  • Målning: Två lager färg enligt er valda kulör!
  • Rensning: Hängrännor och stuprör
  • Avetablering: Städning och borttagning av ställning

För plåtmålning inkluderas:

  • Färgborttagning: Högtryckstvätt för ren yta
  • Primer: Applicering och rostbehandling med rostprimer

Vi tillhandahåller ett produktblad för enkel takunderhållsuppföljning. Boka en kostnadsfri konsultation hos våra takmålnings-experter i Stockholm idag!

Boka Din Takmålning hos TAK 2.0

Vi står redo att hjälpa dig med alla dina frågor och förfrågningar, oavsett storlek. Lita på TAK 2.0 för pålitlig och professionell takmålning.

Klicka här för att kontakta oss och få svar på dina frågor eller boka din takmålning idag!

ARTIKLAR

Takmålning – Allt du behöver veta

Hur mycket kostar det att måla om ett tak?

Takmålning av betongpannor på en yta av 180m² kostar mellan 12 500 – 14 500 kr exklusive moms, inklusive material, arbetskraft och etablering. Utförandet varierar beroende på takets befintliga skick och kan ta mellan 2-3 arbetsdagar, inklusive takrengöring.

Vid målning av plåttak, kostar en yta på 100m² cirka 45 000-49 700 kr inklusive moms efter ROT-avdrag. Förarbetet är mer tidskrävande då all löst färg måste avlägsnas med högtryckstvätt och alla öppningar i hängrännorna måste täckas för att undvika stopp. På grund av detta tar målning av plåttak vanligtvis längre tid än målning av betongpannor.

Hur länge håller ett målat tak?

Ett målat tak med betongpannor håller upp till 10–20 år beroende på takets skicka innan målningen. Om vi utgår från ett nylagt tak så är en bra mått stock att måla om taket var 10 – 20:de år som ett komplement till övrig takunderhållning som exempelvis, tvättar, byte av trasiga pannor och plåtdetaljer osv.

Detta i linje med ett den uppskattade livslängden på betongpannor som är upp till 50år kommer det målade taket bidra stort till ett hälsosamt tak som ser nylagt ut mycket länger.

Med samma typ av förutsättningar och förhållningsätt kan vi hänvisa till plåttak. Att underhållet och förarbetet är viktigt, men även att målningen är ett bra komplement till underhållsplanen. Skillnaden här är att målning av plåttak bör ske lite oftare, runt 15 års intervaller.   

Vad ska man ha för färg på taket?

För målning av betongpannor kan du använda färgen KIRJO eller MF1000 från Tectorius. Dessa färger är som sagt anpassade för betongpannor och finna i en rad olika kulörer.

Dom här färger av är av hög kvalitet som huvudsakligen riktar sig till yrkesfolk, men som absolut kan användas av privatpersoner. I och med detta så kanske dom inte finns på alla byggvaruhus, så vänd till dig en återförsäljare av färg som kan hjälpa till att beställa och ta fram rätt kulör.

För plåttak kan du använda dig utan av serie som heter Pentur Ekofärg. Denna produkt är framtagen av Areco som är en tror leverantör av diverse takprodukter. I denna produktserie finns alla olika komplement till en plåtmålning som du kan tänkas behöva.

Även denna återförsäljare säljer kvalitetsprodukter som riktar sig till yrkesfolk, men går alldeles utmärkt att använda privat.

Måste man tvätta taket innan man målar?

Man måste tvätta taket innan man målar om det. Rekommendationen innan du ska måla yttertak är någon typ av tvätt eller behandling. Då alla slags yttertak kommer med tiden att få någon typ av påväxt i olika utsträckningar. För att få ett bra, hållbart och snyggt slutresultat är förarbetet väsentligt.

Omfattning på tvätten är individuellt för varje enskilt tak, med det menar vi att alla tak inte nödvändigtvis behöver en hel tvätt, i vissa fall räcker det med en besprutning innan. Om du är osäker så är det bättre att tvätta taket för att vara på säkra sidan då det inte är någon skada skedd om en tvätt utför i ”onödan”.

Under rubriken Hur ska man måla tak finns en beskrivning på hur man går till väga med förarbetet och tvätt innan en takmålning.

Hur ska man måla taket & kan man måla taket själv?

Man kan måla taket själv! Allt är en fråga om kompetens och utfallet på kvalitet. Vill du måla taket själv se till att ha kontroll och koll på taksäkerheten och att du följer rätt steg.

Professionell Takmålning – Begär Din Kostnadsfria Offert Idag

Låt vårt expertteam förvandla ditt tak med högkvalitativ takmålning, underhåll och reparationer. Kontakta oss för en gratis offert och upplev vår förstklassiga service. Ge ditt tak det bästa skyddet och öka dess livslängd – begär offert nu och låt oss ta hand om ditt tak!