VÅRA TJÄNSTER

Din pålitliga takrenoverings partner i Norrtälje kommun

Välkommen till TAK 2.0, din betrodda partner för takrenoveringar i Norrtälje kommun. Med många års erfarenhet och ett engagemang för kvalitet är vi specialiserade på att förlänga livslängden på ditt tak och därmed öka värdet på din fastighet. Vårt engagerade team av specialister har en genuin passion för tak och är engagerade i att leverera hållbara, säkra och överlägsna lösningar till fasta priser oavsett vad du behöver hjälp med.

Kundservice är en viktig del i vårt vardagliga arbete, där vi lägger ett stort fokus på att hålla en kontinuerlig och god dialog med våra kunder genom hela processen. Vi finns alltid tillgängliga för att besvara dina frågor och finnas som ett stöd till projektet är färdigställt. Detta för att skapa en trygghet och dom bästa förutsättningarna för ett gott samarbete och hållbart slutresultat.  

Säkra ditt tak med TAK 2.0

Ge ditt tak den omvårdnad det förtjänar med toppklassiga takrenoveringar från TAK 2.0. Boka ditt kostnadsfria platsbesök idag för att få ta del av våra skräddarsydda åtgärdsplaner.

VÅRA TJÄNSTER

Säkra takrenoveringar i Norrtälje

När det kommer till takrenoveringar i Norrtälje så erbjuder TAK 2.0 ett heltäckande utbud av tjänster för att möta alla dina takbehov. Vårt engagemang för kvalitet och kundnöjdhet skiljer oss från mängden, då vi alltid ger det lilla extra för att du som kund ska få en bra helhetsupplevelse som möjligt.

Våra tekniker utför noggranna översyner och inspektioner för att fastställa takets skick och omfattningen på eventuella skador, för att sedan ta fram en skräddarsydd åtgärdsplan som är special anpassad för ditt tak och dess behov. Och det är just detta breda utbud som gör det möjligt för oss att fram dessa väl anpassade lösningar, som är ett ihop plock av alla de tjänster vi erbjuder för maximal hållbarhet.

Det huvudsakliga syftet med takrenoveringar är att ge taket dom optimala förutsättningarna att kunna leverera sin maximala livslängd. För att uppnå dessa förutsättningar så kommer taket med tidens gång att behöva lite omvårdnad och underhåll. Här kan det handla om exempelvis byte av trasiga plåtdetaljer, montering av en ny ventilation, återställning efter en vattenskada, taktvätt eller kanske ge sotaren bra förutsättningar med ny taksäkerhet.

Oavsett vilken åtgärd som just din takrenovering innefattar så besitter vi den erfarenhet och kunskap som krävs för att du ska få ett tak med många bekymmersfria år att se fram emot.

ARTIKLAR

Frågor från Norrtäljeborna om takrenovering

Hur ofta borde jag renovera mitt tak?

Exakt hur ofta ditt tak behöver genomgå en renovering är väldigt individuellt. Alla tak kommer med tiden att utstå en del påfrestningar från bland annat väder och vind.

I och med det så kommer underhåll och omvårdnad krävas för att taket ska hålla tät och inte öka riskerna för bland annat takläckage. Ett bra tips att ca: 2 gånger per år ta dig upp på taket och se så att allt ser bra ut, dvs inga trasiga takpannor, plåtar, evakueringar eller liknande.

Skulle skador påträffas är det viktigt att få dessa fixade inom närtid för att undvika vidare skador.

Vilka faktorer påverkar kostnaden av en takrenovering?

Den största faktorn till projektets kostnad är omfattningen, dvs hur stor skadan/projektet är. Men det finns några andra faktorer som även kan påverka priset, som materialet. Plåt exempelvis, som är ett kostsamt hantverk där både materialet och arbetskraften är dyrare. Så om din renovering innefattar att exempelvis byta ut delar av en bandtäckning så kommer priset att dra i väg. Samma med vissa typer av gummiduk som resitrix där materialpriset lätt kan öka den totala kostnaden.

En annan aspekt till ökade priser är vilka yrkesgrupper som behöver vara involverade. Hantverkare har oftast en minimidebitering på jobb dom utför, som involverar restid, förberedelser osv. Så om fler yrkesgrupper behöver blandas in så kommer det också att påverka kostnaderna.  
Vill du läsa mer om våra takomläggnings tjänster, läs mer här >

Är det nödvändigt att ansöka om bygglov för min takrenovering?

Det beror helt på vilken typ av renovering du ska genomföra. När det kommer till bygglov och bygganmälan så är en avgörande faktorn på om en ansöka behövs; om fastighetens utseende eller konstruktion ändras.

Det vill säga att om du genomför en renovering som handlar om återställning av en vattenskada, byte av trasiga detaljer eller till och med en takomläggning som är en förnyelse likt takets ursprungliga utseende så behövs inget bygglov.

Men om du däremot ska göra ändringar som att bygga en takkupa, byta färg på taket eller montera en helt ny skorsten på en ny plats så kan ett bygglov behövas. Dessa ansökningar görs via din hemkommun, och det är även dit som du kan vända dig med frågor kring bygglov och bygganmälan.

Få professionell takhjälp – begär offert idag

Vårt team hjälper med takutredning, reparation och underhåll. Kontakta oss för en gratis offert och upplev vår expertis. Säkerställ att ditt tak är i toppskick – begär offert nu.