Lena Engvall
Lena Engvall
2024-05-18
Trevligt bemötande och fixade det jag ville ha åtgärdat snabbt!
Michael K
Michael K
2024-05-17
Mycket proffsigt team och även bra bemötande från administrationen. Kan verkligen rekommenderas!
Britt-Inger Asplund
Britt-Inger Asplund
2024-05-07
Snabba, kunniga och trevliga. Kom på besök och gick igenom vad som behövdes göras, offertförslag redan dagen efter och därefter anpassning med kund för genomförande. Vi känner oss mycket nöjda
Monica F
Monica F
2024-04-05
Ett företag som upplevs som seriösa och kunniga gällande takjobb! Trevlig personal och kundtjänst.
Zeliha kaya
Zeliha kaya
2024-03-21
Punktlig med tiden vilket var bra . Tillgängliga när man har frågor.
Björn Alström
Björn Alström
2024-03-21
Bra information
Andreas Thunberg
Andreas Thunberg
2024-03-21
Mycket proffsiga takläggare! Kunniga och trevliga med fint resultat på ett helt nytt tak. La om ca 120 kvm med omfattande plåtarbeten.
Kent Iversen
Kent Iversen
2024-03-20
Bra återkoppling, höll vad de lovade, trevlig och duktig personal
roffalena HäggblomLarsson
roffalena HäggblomLarsson
2024-02-12
Bra bemötande och proffsigt arbete.
VÅRA TJÄNSTER

Allt inom plåtarbete med vår verkstad

Välkommen till TAK 2.0 – din lokala plåtslagare i Stockholm. Vi är stolta över att ha öppnat vår egen verkstad och hur vårat tak team har utbildats i plåtdetaljer av alla dess karaktärer. I och med att vi jobbar brett med att alla i teamet ska kunna arbeta med plåtdetaljer ger det oss effektivitet i projekten och även en kvalitetssäkring på plats när det monterats. Med oss får du mer en egentillverkad plåt utan också en säkerhet i att vi kan samordna hela projektet.
Vi är specialicerad i dessa plåt arbeten:

 • Plåtarbeten
 • Koppar, Aluminium och Zink
 • Takomläggningar av plåt
 • Servicearbeten till ditt plåttak
 • Tätning av Plåttak
 • Plåtdetaljer – Vindskiveplåtar, underbeslag, mm.

Vår erfarenhet inom branschen kombinerat med gedigen hantverkskunskap gör att vi kan skräddarsy våra tjänster efter dina behov och önskemål. Vi vet att ett väl utfört plåtarbete är en investering i både estetik och hållbarhet, och vi strävar alltid efter att överträffa dina förväntningar.

Kontakta oss redan idag för att få en kostnadsfri offert och personlig rådgivning – låt oss bli din plåtslagare i Stockholm och tillsammans få plåten på plats!

Din plåtslagare i Stockholm – expertis, kvalitet och service

Kontakta oss idag för professionell hjälp med allt från detaljplåt till helomläggningar av plåttak i Stockholm!

 • Gedigen erfarenhet
 • Egen verkstad
 • Takomläggningar av plåt
 • Detaljplåt
 • Offert och rådgivning
VÅRA TJÄNSTER

Anlita våra plåtslagare i Stockholm för bästa resultat

Anlita våra Plåtslagare i Stockholm för bästa resultat, som experter på plåtarbete vet vi hur viktigt det är med erfarenhet och kunskap när man arbetar med plåt.

Vi på TAK 2.0 tillverkar egen plåt som är skräddarsydd för ditt projekt för att se till att du får bästa möjliga resultat. Vi är stolta över vårat rykte och goda kundomdömen vi fått genom åren och delar här med oss av dem och även av tidigare arbeten vi utfört för att påvisa kvaliteten i våra plåtarbeten.

Som en lokal Plåtslagare i Stockholm har vi lärt och anpassat oss efter det specifika klimatet och den byggstandard som vi har här i vår region. Är du osäker på vilka plåtdetaljer du behöver till ditt tak eller vill ha en takentreprenör som kan sköta allt från ax till limpa då kan du kontakta oss. Vi ser till att du får rätt plåt med snygg finish!

Förvandla ditt tak med stilfulla plåtdetaljer!

Uppgradera ditt hem med eleganta plåtdetaljer från din expert plåtslagare i Stockholm – kontakta oss idag och ge ditt tak en snygg och unik finish.

VANLIGA FRÅGOR

Svar från plåtslagare i Stockholm

Varför plåttak?

Plåttak väljer man ofta för att de har lång livslängd, är vackra och är lätt skötta, det är det som gjort dem till ett populärt val!

Plåttak är ett starkt, hållbart och brandsäkert val som håller i flera årtionden, de kommer i flera olika råvaru-material, koppar, aluminium, stål. Men sen finns det också lackade plåtar i flera kulörer som du säkert känner igen tegelröd, plåtgrön men också svart.

Vad är plåttak gjort av?

Plåttak är gjorda av stål, alluminium eller koppar, som sedan vikts till paneler som man ofta falsar ihop.

Vad kostar ett plåttak?

Ett plåttak kostar 2000kr/m2 ex moms, då räknat med bandtäckningen och arbetet. Materialet och råvaran är överlag dyrare och utförandet mer avancerat och fler moment med detaljarbete förekommer i skapandet av ett plåttak – dessa aspekter påverkar därför slutpriset.

Även om själva startkostnaden för ett plåttak är högre än andra tak så får vi inte glömma bort underhållet och skötsel av taken i allmänhet, vilket många glömmer bort när de sitter och räknar på offerter på olika taktyper.

Plåttaket är för det mesta underhållsfritt, det motstår hårdare klimat och har en lång livslängd och där ligger de andra taktyperna i lä.

Kontakta våra plåtslagare och ge ditt projekt den expertis det förtjänar!

Kontakta våra kunniga plåtslagare idag för en pålitlig och effektiv lösning på din plåt!
ARTIKLAR

Plåttak – Fördelar och funderingar

Fördelar med ett plåttak,
Varför välja den här typen av tak?

När det kommer till att välja tak till ditt hem så finns det flera olika typer av tak att ta i beaktning, ett alternativ är plåttak. Det finns flera fördelar med detta som gjort dem populära i stockholm bland villaägare.

En fördel är att plåttak är den långa livslängden på upp mot 50-80år, men det finns även vissa tak som uppnått 100år i livslängd! Det är alltså nästan dubbla längden än flera andra taktyper. Plåttaket är också ett hållbart och starkt material som kan motstå starka vindar, regn och till och med brand.

Tack vare sitt hållbara material så gör det plåttaket till en av de ledande taken i hårdare klimat, det är också tack vare detta som det är nästintill underhållsfritt.

Om du överväger plåttak för ditt hem, konsultera ett proffs innan du gör en stor investering för att säkerställa rätt val för ditt hem.

Nackdelar med ett plåttak?

Även om plåttak har lång livslängd och hållbarhet så finns där givetvis nackdelar med taktypen.

Taket låter lite mer än andra taktyper vid regn, storm och ex. hagel. Detta gör att man vid vissa fall behöver tilläggs isolera för att få ned ljudnivån.

En annan nackdel är att plåttak absorberar värme på ett annat sätt en flera andra tak vilket gör att inomhus klimatet kan påverkas.

Vi kan inte heller blunda för att startkostnaden för att plåttak är högre än de andra taktyperna, detta tycker många är en nackdel.Slutsats plåttak

Om du letar efter ett tak med lång livslängd, inte har större lust att tänka mer på taket efter detta och endast vill lägga om det 1-2gr på en livstid så är plåttak för dig om du vill göra en större investering för ett underhållsfritt och vackert tak.

Är det så att du stör dig lätt på ljud och inte finner plåttaket som vackrare än ett klassiskt tegeltak så kan du göra en besparing för plånboken och gå med en annan taktyp.

Detta kommer kräva av dig att du håller ett extra öga på taket, precis som med ett plåttak, dock ska du ha en åtgärdsplan redo och sköta om taket så att det får sin givna livslängd.

Frågor att besvara innan du väljer taktyp

 • Vilket klimat är det tak utsatt för?
  Bor du i ett område med svåra väderförhållanden, nära skogen eller nära havet så bör du välja ett tak som kan ta hårda vindar och kanske inte behöver behandlas lika ofta från smuts och möggelpåväxt. Plåttak är ett utmärkt val för båda dessa förhållanden.
 • Vad har du för budget? Plåttakär oftast dyrare än andra taktyper, men de håller också längre. Om du letar efter ett tak som håller i årtionden och vill betala för det är plåttak rätt väg att gå.
 • Hur ska det estetiskt se ut? Finns det något krav i området på hur taket ska se ut, kan du välja kulör och taktyp själv så välj något som passar din fasad och din smak.