roffalena HäggblomLarsson
roffalena HäggblomLarsson
2024-02-12
Bra bemötande och proffsigt arbete.
Fredrik Larsson
Fredrik Larsson
2024-01-24
Har nu anlitat TAK 2.0 två gånger pga läckage vid skorstenar. Snabb, kompetent och pålitlig service vid båda tillfällena.
Simon Scheiwiller
Simon Scheiwiller
2024-01-18
Fick läckage vid skorsten och det regnade in. Ringde TAK 2.0 som kom redan samma dag. Efter ett tags sökande hittade dom problemet och stoppade läckaget. Jag är supernöjd med deras insats
Tomas Thorén
Tomas Thorén
2024-01-12
De kom samma dag vi ringde, vilket var snabbare än de vågade lova per telefon. Hantverkaren gav ett kompetent intryck och hjälpte oss även att kolla vissa saker med taket som låg utanför uppdraget.
Magnus
Magnus
2024-01-03
Mycket proffsigt och enkelt! Tillmötesgående och effektiva. Hade bråttom att få upp säkerhetsanordningar för sotarens säkerhet. Flera andra potentiella leverantörer krånglade och försökte översälja men TAK 2.0 lyssnade på behoven bäst. Varför inte en 5:a? Hade jag inte varit på plats hade arbetsplatån blivit för djup och sett ut som en stor trädkoja i metall på toppen av vårt kulturmärkta hus. Efter påpekande åtgärdades detta på ett kick och resultatet blev 100%. Kan varmt rekommendera TAK 2.0!
Erik Bergström
Erik Bergström
2023-12-11
Mycket fint hantverk från alla inblandade!
VÅRA TJÄNSTER

Trygghet och Personlig Service för din Takomläggning i Stockholm

Med tiden utsätts ditt tak för slitage och för att säkerställa att hemmet förblir skyddat är det ibland nödvändigt att byta ut det, taket är viktigt för ditt hem. Följande är vanliga tecken på att det är dags för en takomläggning: spruckna eller skadade takpannor, läckage, mögel och missfärgning. Att ignorera dessa tecken kan leda till kostsamma reparationer och skador på ditt hem eller företag.

Våra experter har lång erfarenhet av att hantera alla slags takproblem och kan erbjuda professionell rådgivning för att hjälpa dig att fatta rätt beslut för ditt tak, vi förstår vikten av ett välfungerande och säkert tak!

Vi är stolta över vår noggrannhet och vårt engagemang för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen genom hela takomläggningsprocessen.

Lita på Tak 2.0 för din takomläggning i Stockholm – vi är experterna som bryr oss om dig och ditt tak. Kontakta oss idag för en gratis genomgång och låt oss visa dig varför så många andra har valt oss för deras takprojekt.

En glimt av den välutförda takomläggningen på Ensta förskola, där vi säkerställde en trygg miljö för barnen att frodas i.

Säkra ditt tak med TAK 2.0

Tveka inte att kontakta oss för att få personlig rådgivning, skräddarsydda lösningar och en tryggare framtid för ditt tak – oavsett projektets omfattning.

VÅRA TJÄNSTER

Experttips: Så vet du när det är dags för takomläggning

Det kan vara svårt att avgöra när taket behöver bytas ut men det finns tecken att hålla utkik efter för att säkerställa att ditt tak skyddar förblir tätt och skyddar ditt hem:

  • Ojämnheter: Om taket ser buckligt ut eller om pannor är förskjutna kan det vara dags för en takomläggning.
  • Spår i hängrännorna: Grus, smuts eller takpannebitar i hängrännorna tyder på att taket kan behöva underhåll.
  • Taket börjar läcka: Ibland kan man se fukt i innertaket det är ett tecken på att fukt kommer in men i vissa fall kan en dold läcka förbli oupptäckt tills en mögellukt blir märkbar i huset.

På Tak 2.0, experter inom takomläggning i Stockholm, hjälper vi dig att fatta rätt beslut för ditt tak. Vi erbjuder en gratis genomgång av ditt tak och rekommenderar lämpliga åtgärder. Kontakta oss idag för att säkerställa att ditt tak förblir i toppskick!

Här är slutresultatet av vår takomläggning på Balingsholm Hotel – en vacker kombination av högkvalitativt hantverk och estetik som garanterar en säker lösning för detta anrika hotell!

Få trygghet och ett bestående resultat för ditt hem

Kontakta våra takomläggnings-experter i Stockholm idag och investera i ett säkert och vackert tak!

UTVALDA PROJEKT

Våra utvalda takomläggningsprojekt

Se mer av våra takomläggningsprojekt i Stockholm, vi fokuserar alltid på kvalitet, effektivitet och kundvärde. Vi är nogranna med tidsplanen och skapar en skräddarsyddlösning för ditt tak och dina förväntningar. Läs mer om varför vi är ditt självklara val för din takomläggning.

Takomläggning stockholm

Före

takpannor omläggning förberedelse

Under

Takomläggning stockholm

Efter

Få rådgivning inför takomläggningen – ring oss!

VANLIGA FRÅGOR

Lär dig mer om säkra takomläggningar

Vi hjälper dig att fatta ett grundat beslut, läs de vanligaste frågorna här.

Vad kostar ett takbyte per kvm?

Ett takbyte kostar 1000kr till 2000kr per kvadratmeter att installera, i detta pris är då material, arbete och avfallshantering medräknat. Ett takbyte är ett stort jobb som varierar i pris beroende på storleken på ditt tak och vilket material du önskar men givetvis också beroende på vilken entreprenör du väljer.

Är plåttak dyrare än betongpannor?

Plåttak är dyrare än betongpannor som regel. Vanligtvis är det alltid individuella faktorer som avgör den exakta kostnaden för taket. Det finns även något som kallas Plegel, det är profilerad plåt som är billigare än vanlig plåt och betongpannor.

En faktor är vilken typ av plåttak du väljer. Det finns 3 olika typer av metal tak; korrugerad, stående fals och platt fals. Korrugerat plåttak är det mest populära och det mest prisvärda av plåttak.

Stående och platt fals prissätts per kvadratmeter och är i regel dyrare för att det krävs mer arbete och detaljarbete för att bli klar. En till faktor är givetvis storleken på taket, ett större tak kräver mer material och har du även valt falsat tak så krävs där ännu mer arbete och blir därav dyrare.

Och den sista faktorn är vart ditt hus står, tak i kallare områden är dyrare att åtgärda än tak i varmare områden, detta är för att den nya plåten man lägger på taket är tjockare i kallare områden, det krävs alltså mer råvaror för att tillverka metallen och det gör materialkostnaden högre.

Hur länge håller ett tak med betongpannor?

Ett tak med betongpannor håller i 20 till 50 år. Men som med allting så beror det på flera faktorer, det ena är kvaliteten på materialet som läggs vid ny omläggning, vilket klimat ditt tak utsätts för men också hur väl du tar hand om ditt tak.

En fördel med betongpannor är att dem är väldigt tåliga och motståndskraftiga mot eld, de tål starka vindar och är inte benägna att få röta eller insektsskador. Dessa pannor är dock tyngre än andra takmaterial, så ditt hus och byggnad måste vara byggt för att bära dessa pannor.

Kan man byta taket själv?

Man kan byta taket själv, innan du bestämmer dig för att åta dig en takomläggning själv eller anlita, ta ställning till följande;

Hur brant är ditt tak?
Har du kunskapen att kunna arbete säkerhet med lutningen ditt tak har?
Vet du hur du lägger taket så att det blir tätt och stadigt?

Vilket material är det du ska lägga på ditt tak, är det ett plåttak behövs special verktyg för att inte skada plåten.

Vilket tak är lättast att lägga?

Det lättaste taket att lägga är asfalts shingel, det är ett av de mer populära taken i exempelvis USA, i Sverige ser vi fler tegeltak på villorna. Det fiffiga med asfaltsingel är att de kan installeras av en kvalificerad och ambitiös gör-det-självare men också av en professionell takläggare. Plåttak är förvånansvärt lätta att lägga när man har rätt verktyg och rätt kunskap.

Vilket tak är billigast?

Tätskikt så som papptak är det billigaste taket. Shingel är och plegel är också prisvärda tak och också vanligt förekommande i flera länder. Plåt är i regel dyrare men håller längre och kräver mindre underhåll. Tegeltak är också dyrare men är hållbara och ger ett vackert utseende.

I regel brukar kostnaden se ut så här, billigast högst upp:

  • tätskikt
  • plegel/shingel
  • betongpannor
  • lertegel
  • bandtäckning
  • skivtäckning
Kan man byta delar av taket?

Man kan byta ut vissa delar av taket, men ibland är det inte det bästa alternativet. Saknar du någon panna kan man byta ut eller lägga till, dock är det viktigt att säkerställa att underlaget fortfarande är intakt och helt.

En viktig fråga är hur gammalt taket är? Ifall taket är relativt nytt så är det oftast lämpligt att delreparera – om det är inom garantitiden kontakta entreprenören som utfört arbetet. Men vissa tak är helt enkelt förgamla och i dåligt skick för att rädda med enklare lösningar, har du vid fler tillfällen stött på problem med ditt tak bör du kontakta en professionell takläggare och få rådgivning.

Hur ofta behöver man lägga om ett tegeltak?

Man ska lägga om tegeltak var 20-30år, i regel. För att avgöra exakt när det är läge tittar man på pannans typ och klimatet dem varit utsatta för. I klimat med mer extrema väderförhållanden så som extrem solexponering kan tegeltaket behöva läggas om oftare.

Hur byter man en takpanna?

Så här byter du en takpanna:

  • Börja med att hitta den trasiga pannan, kanske hittar du den på marken eller i hängrännan, om inte så måste du säkert ta dig upp och runt på taket. Alternativt kontakta en professionell takläggare för att byta ut den.
  • Nu ska du ta bort pannan, var försiktig så du inte skadar närliggande pannor, använd en kofot och rucka lätt för att få bort den, ibland kan man behöva ta bort några fler för att få lös den trasiga tegelpannan.
  • Ta din nya tegelpanna och placera den så den ligger likadant som tidigare panna låg, sätt tillbaka övriga pannor med om du flyttat på dessa.
  • Se till att tegelpannan sitter ordentligt och fästs på samma vis som tidigare panna satt.

TAK 2.0 erbjuder proffesionell takomläggning – vi täcker alla dina takbehov!

  • Gratis konsultation och offert
  • Takinspektion och bedömning
  • Ombyggnad av betong-, tegel- och papptak
  • Takreparationer och underhåll
  • Garanti på utförda arbeten
ARTIKLAR

Viktiga aspekter att tänka på vid takomläggning

Vad kostar det att byta tak med tegelpannor?

Att beräkna ditt tak i m2 x 1750 kr ink moms ger dig den summan du kan räkna med att betala för att byta ut ditt tak. I denna formel ingår ställning, takmaterial och arbetskostnad.

Denna metod fungerar för det flesta takbeläggningar (tegel, betong, papp), undantaget är falsad plåt som utförs av plåtslagare. 


De flesta takläggare vill byta allt som hör till tak för att kunna lämna garantier – priset kan därmed variera. Har du många genomföringar och vinklar så ökar kostnaden ytterligare något. 

Läs mer om budget & takomläggningspriser här >

Räkneexempel:

Takets kvm multiplicerat med
0

Vad kostar det att göra en helomläggning av taket?

Kostnaden för en helomläggning av taket är individuellt för varje enskilt tak. Den första faktorn som påverkar kostanden för en helomläggning är taket du har idag och dina olika förutsättningar för att kunna byta.

Tegelpannor skiljer sig från betongpannor, plåt är ännu en skillnad som gör att ditt tak – och kostanden vid en helomläggning – blir helt individuellt.

Måste jag ansöka om bygglov för att lägga nytt tak?

Bygglov är vad som krävs för att du ska kunna byta kulör, material och utseende på ditt tak . Är ditt tak äldre så måste du samtidigt ta hänsyn till dagens regelverk och förutskrifter om hur det nya takmaterialet ska monteras.

3 viktiga aspeker med takomläggning!

Det är underlagspappen som gör taket tätt med dess underbeslag. Tegel/betong pannor är andra lagrets tätskikt som förhindrar underlagspappen från att bli dålig av UV-ljus.

Man kan säga att dessa tak är 2-lagers täckning och med vår kompetens kan vi lägga täta tak. 

Aspekt 1, Riskbedömningen

Det är viktigt att göra en riskbedömning och taköversyn av yttertakets genomföringar och riskzoner innan man bestämmer sig för att tvätta taket, ibland tål inte taket en sådan behandling och en helomläggning rekomenderas.
Viktigt att ha taksäkerhet om man tvättar taket.

Aspekt 2,
När man ska byta tak?

Det är dags att byta tegeltak om teglet är skört, samt om underlagspappen visar större tecken på slitage. Oftast så håller teglet längre än underlagspappen. Även om tegelpannorna är fina så är det viktigt att se hur underlagspappen ser ut för att  få en rättvis bedömning på takets välmående.

Ett tecken på att äldre betongpannor eventuellt behöver bytas ut är att det börjat växa mossa på dem, det är en riskfaktor då mossan kan orsaka fuktindriv under pannorna och frostsprickor i takpannorna, bägge dessa faktorer leder till sämre kvalitet och i längre utsträckning till takläckage.

Aspekt 3, Vanliga misstag

De vanligaste misstagen vi ser när vi inspekterar tak är att underlagspappen inte är tillräcklig och/ eller inte tätt vid genomföringar.Underlagspappen ska monteras med  hänsyn till genomföringar och underbeslag ska monteras runt genomföringar.

Ett annat fel vi sett är att man inte tagit fukt, vatten, is och snö i beräkningarna när man lagt taket och då inte värderat ”hur rör sig fukten?” Har man inte detta i åtanke kan det skapa pölar på taket och då även bestående fukt på vissa ställen på taket, vilket ökar slitage och inläckage risken.

Vi har också sett endel som mixtrat med ventilationen på taket som i sin tur skapat bestående fukt på vinden och successivt har mögel kunnat växa.

Vi är verksamma i hela Stockholm

Givetvis tillhandahåller vi hela Stockholm med tjänster, läs mer om taktjänster vi utfört i kommunerna: