Checklista på 6-steg som hjälper dig välja rätt takläggare

Att välja rätt takläggare kan kännas som ett svårt val. Det kanske är ett område du inte har kunskap i, eller att du inte riktigt förstår alla termer och begrepp som används? Vi hjälper dig! Här kommer vi sammanfatta allt du behöver veta om att välja rätt takläggare till din papptakomläggning, och vilka fällor du bör undvika i sex enkla steg.

NM,N.N.,N.

Hållbarhet är viktigt för oss

Vi strävas ständigt efter hållbarhet och miljövänliga alternativ inom bland annat material och transporter. Vill du veta mer om papptak ur ett miljöperspektiv?

Arbetsbilar

    

JBKJBJBBK

  1. Research – Läs på om det företag som verkar intressanta, som du enkelt kan få fram genom att googla. Gå på rekommendationer från familj och vänner, och att läsa omdömen från tidigare kunder är en jättebra referens att utnyttja. En annan aspekt som kan vara bra att kolla upp kreditvärdigheten på bolaget, om det finns skulder osv. 
  2. Kunskap – Trotts att du har hittat en vettig och seriös entreprenör, som säker är otroligt duktig på tak så är just papptak lite speciellt. Alla företag sysslar nämligen inte med detta montage då det kräver en speciell typ av kunskap och erfarenhet. Så vid din research ska du specifikt fråga efter en erfaren tätskiktsmontör.   
  3. Utbildning och försäkring – Ett krav från dig som konsument ska vara att företaget är försäkrat. Detta är ingen information som nödvändigtvis finns på hemsidan, däremot brukar många ha med detta i sina offert texter. Annars är det något som du bör efterfråga, samma med utbildningar. Hittar du inte den informationen på hemsidan så kan du efterfråga det, speciellt vid pappomläggningar. Vid ett sådant montage så använder man öppen låga för att bränna fast pappvåderna, detta utförande kräver en utbildning som heter heta arbeten. 
  4. Offert – De alltid om en offert på arbetet från fler olika entreprenörer som du kan jämföra. Det viktigaste när det kommer till en offert är vad som framgår i arbetsbeskrivningen, för det är det som du kommer få för pengarna. En farlig aspekt är vad vi brukar kallar för ”prisfällan”, att välja den billigaste. Detta kan vara rent utsagt farligt för taket och din plånbok att ta det billigare alternativet, då kvalitet på material och erfarenhet aldrig är något att snåla på i dessa utföranden.
  5. Ställ frågor – Var inte rädd att ställa dumma frågor. En omläggning är ett kostsamt projekt i ett område som det finns många frågor kring, så det är viktigt att du fått reda ut alla frågetecken. Ställ även frågor om deras garantier, arbetsmetoder och vad dom rekommenderar för underhållsplan för just ditt tak. 
  6. Gå på magkänslan – Det absolut viktigaste är att välja en entreprenör som du känner dig trygg med och har fått förtroende för.

JHJKHJKHJKHK

Vill hu ha hjälp med ditt papptak?

JHJHKHKHK


Sammanfattning

Läs på, ställ frågor och gå på magkänsla. En förtroende byggt relation till din valda entreprenör är A och O. Lägg tid på att ta in fler offerter och läs på om det olika företagen. Om du har denna checklista i bakhuvudet kommer du klara av detta val galant. Glöm inte att fokusera på takläggarens erfarenhet och kunskap, för en väl utförd omläggning med kvalitativa materialval kommer göra att taket uppnår sin fulla kapacitet, och akta dig för prisfällan!